Usluga

Medicinsko osoblje

Svi korisnici smešteni u Domu za stare "Sveti Georgije" u potpunosti su zbrinuti i nalaze se pod stalnim medicinskim nadzorom kao i kontrolom našeg osoblja 24 sata dnevno. Maksimalna pažnja je usmerena ka svakom pojedincu. Ljubazno, stručno i specijalizovano osoblje brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju. Medicinska nega pokriva 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, gde je svakodnevno prisustvo kompletnog iskusnog i stučnog osoblja koje se smenjuje i radi po smenama. Brinemo o davanju i pakovanju terapija korisnicima a nakon svakodnevih preglada lekara, terapiju korigujemo, menjamo ili predlažemo dodatno analize, skenere, rengene, i sl.

Ishrana

Pored obezbedjenog odgovarajućeg osoblja, druga važna stvar je hrana koja je prilagodjena svakom korisniku po na osob, vrstom i količinom, i svodi se na tri zdrava obroka u dovoljnim količinama i užinama u kojima se mogu naći sve vrste voća, kompota, sutlijaša, domaćih laganih torti, kolača i peciva bez aditiva. Kafe, sokovi i čajevi se služe prema ustaljenoj šemi i potrebama korisnika svakodnevno i više puta u toku dana. Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva pripremaju se posebni obroci organizovani pod posebnim režimom. Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, a služi se u sobama. Hrana koja se priprema u našoj kuhinji koja ispunjava sve higijensko - sanitarne uslove, zadovoljava sve pojedinačne dijetetske potrebe korisnika.

Higijena

Nega korisnika je na najvišem mogućem nivou, kupanja se sprovode dva puta nedeljno uz jutarnju (umivanje, ispiranje usne duplje, pranje zuba) i večernju toaletu pogotovu kod žena a poseban tretman imaju nepokretne osobe. Higijena je pola zdravlja s toga je jako važno da se sprovodi ispravno i redovno.

Sanitetsko vozilo za prevoz

Dom za stare “Sveti Georgije” poseduje sopstveno sanitetsko vozilo za transport nepokretnih i teško pokretnih lica. Nudimo najpovoljniji prevoz u Novom Sadu sa kompletno opremljenim sanitetskim vozilom i uz pratnju medicinske ekipe. Posebne pogodnosti su za nove korisnike Pansiona kojima je potreban prevoz.

Crkva posvećena Svetom Georgiju

Jedinstven element Doma je i to što se osim ovozemaljskih i materijalnih aspekata boravka, vodi računa i o duhovnim potrebama stanara i svih vernih, jer je u živopisnom dvorištu izgrađena i pravoslavna crkva, posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, u kojoj se održavaju redovne službe subotom i nedeljom, kao i praznicima. Našim korisnicima na raspolaganju i predivna kapelica koja pruža mir i spokoj te mogućnost zadovoljenja duhovnih i verskih potreba. U okviru crkve nalazi se lepo uređeno dvorište sa fontanom, klupama za odmor i uživanje na svežem vazduhu, izolovani od gradske buke i svega što unosi nemir. Naši korisnici imaju mogućnost da uživaju u prijatnom okruženju i porodičnoj atmosferi.

Cena smeštaja

Trenutno imamo akciju pa mesečna cena u dvokrevetnoj sobi iznosi 600 eura po osobi. To je cena snižena za 100 eu od ranije redovne cene i ako bi sada iskoristili akciju takva cena bi ostala ista za Vas i kada akcija prestane i cena se vrati na staro. Jednokrevetne sobe i apartmani su skuplji i iznose od 600 do 900 po osobi. Takođe se plaćaju prateći troškovi prijema 3.500 dinara i to je obaveza jednom, samo pri prijemu.

U te cene su uračunate:

  • kompletna nega i briga sestara 24h dnevno, davanje terapije, pomoć oko kupanja, hranjenja, presvlačenje i svega ostalog što je korisnicima potrebno a ne mogu sami…
  • udoban i prijatan smeštaj,
  • posete lekara opšte prakse 2 puta nedeljno, po potrebi i češće (doktor živi u ulici pored naše pa je kad zatreba uvek pri ruci)
  • posete neuropsihijatra 2 puta nedeljno, po potrebi i češće, stalno smo na vezi,
  • fizioterapeut je prisutan 6 dana u nedelji i sa svakim korisnikom radi odgovarajuće vežbe,
  • ishrana koja je prilagođena korisnicima (dijetalna, miksana), priprema se u prizemlju Doma, svakog dana su sveže kuvana/pečena jela.
  • higijena samih korisnika a i svih prostorija Doma koja je na izuzetno visokom nivou. Svakog dana se sve prostorije čiste.
  • naša socijalna radnica brine se o napretku i kvalitetu života naših korisnika i njihovih porodica.
Možete zvati i dolaziti u posetu kada god želite!!
Na dan prijema odmah se plaća prvih mesec dana unapred, tako da imate plaćen smeštaj i usluge koje nudimo od dana dolaska do tog istog datuma sledećeg meseca. Recimo, ako bi uzeli za primer da dolazite 23.05.2021. platili bi do 23.06.2021. kada se produžava naredni mesec. Navedeni datum je nasumičan, može biti bilo koji dan u mesecu.
Obavezan je nalaz na klostridiju

Obavezan je nalaz na klostridiju koji možete uraditi i nakon dolaska preko naše laboratorije ili bilo koje druge privatne laboratorije. Nalaz iz državne ustanove ne prihvatamo jer znaju da lažiraju. Ukoliko je nalaz pozitivan osoba do izlečenja mora korisiti i plaćati jednokrevetnu sobu.

* Novac se ne vraća u slučaju da rešite da raskinete ugovor pre isteka perioda za koji ste platili ili ne daj Bože smrti korisnika. Inače bi raskid ugovora trebalo najaviti 15 dana ranije.

Lekovi i pelene nisu uračunati u cenu

* Lekovi i pelene nisu uračunati u cenu. Naši doktori prepisuju sve lekove koji idu na recepte a ono što se mora kupiti (kao i u državnim ustanovama) možete Vi nabaviti ili možemo mi umesto Vas kupiti pa na kraju meseca obračunati troškovnik šta je sve kupljeno. Sarađujemo sa apotekom Laurus gde naši korisnici dobijaju 10% popusta a od Simbeksa dobijamo noćne pelene koje su se najbolje pokazale po ceni od 54 dinara. Postoji mogućnost angažovanja kućne nege (kojom bi mogli sebi umanjiti neke troškove za pojedine lekove, infuzije i slično) kao i dodatnih lekara specijalista koji dolaze po pozivu.