Smeštaj

Uslovi smeštaja

Sa ukupno 28 soba na tri sprata, kako dvokrevetnih tako i jednokrevetnih, kao i apartmana za dve ili tri osobe, namenjenih bračnim parovima, nudimo dovoljno mesta u našem domu za prijatan boravak i život naših najstarijih.

Sve sobe su sa kupatilom sa tuš kabinom, kao i ugrađenim rukohvatima za lakše korišćenje osobama ograničene pokretljivosti. Podovi su od neklizajućeg materijala koji se lako održava. Širina hodnika kao i vrata je prilagođena korisnicima invalidskih kolica, a ugrađeni bešumni lift omogućava laku komunikaciju između svih nivoa objekta.

Na prvom spratu je 6 apartmana za pokretne bračne parove, od toga su tri sa čajnom kuhinjom. Prvi sprat je otvorenog tipa, danju je sestra stalno prisutna a noću dežurne sestre iz stacionara obilaze korisnike na 30 min i po pozivu.

Na drugom i trećem spratu imamo stacionarni (zatvoreni) deo gde su sestre stalno prisutne, za nepokretne, dementne, korisnike kojima je potrebna veća briga, koji su težeg zdravstvenog stanja… Tu se nalazi i ambulanta dežurne sestre kao i po 10 dvokrevetnih soba sa hidrauličnim medicinskim krevetima za nepokretne korisnike usluga doma.

Uskoro očekujemo i dobijanje dozvole za otvaranje četvrtog sprata, otvorenog tipa, za korisnike koji mogu malo više da vode računa o sebi, a sestre će ih obilaziti na 30 min i dolaziti po pozivu.

Sve sobe imaju plakare za odlaganje ličnih stvari, mobilne komode sa sklopivim stočićem, tasterom za pozivanje medicinske sestre ili negovateljice, direktnu telefonsku liniju, televizor sa kablovskim programom. Ukoliko se ukaže potreba korisnik može biti premešten i u drugu (sličnu) sobu ukoliko je to u interesu korisnika i kolektiva samog doma.

Od velike je pomoći i posebno uređeno kupatilo sa hidrauličnom stolicom i kadom koja olakšava kupanje.

Pokretni i ograničeno pokretni pacijenti lako mogu doći do balkona na drugom i trećem spratu gde se mogu odmarati na svežem vazduhu i suncu. U sklopu doma nalazi se i dvorište sa malim bazenom i fontanom, u kom se takođe nalazi i crkva. Tu korisnici mogu uživati po lepom vremenu, leti u prijatnom hladu i miru.

Hotel Sveti Georgije

Preko puta doma se nalazi i naš hotel Sveti Georgije, idealan za boravak rodbine i prijatelja korisnika koji žele da se nađu u blizini svojim starima. Hotel je u mirnom okruženju, van gradske buke, a opet nedaleko od Dunava i samog centra Novog Sada. Stanica za gradski autobus je takođe u neposrednoj blizini. Na raspolaganju smo svima koji žele prijatan i komforan odmor, po povoljnoj ceni od 14€ po noćenju. Hotel raspolaže sa 18 soba i 37 ležajeva, uz televizor sa kablovskim programom, telefon, mini bar, kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu. Sve sobe i prostorije hotela su sa podnim grejanjem. Gostima su na raspolaganju i besplatan parking ispred hotela kao i dobra internet konekcija.

Galerija

Lagodan život je nezamisliv bez ugodnog i urednog mesta za svakodnevni boravak. Sa ukupno 28 soba na tri sprata, kako dvokrevetnih tako i jednokrevetnih, kao i apartmana za dve ili tri osobe, namenjenih bračnim parovima, nudimo dovoljno mesta u našem Domu za prijatan boravak i život naših najstarijih. Veliki akcenat stavljamo na održavanje i opremanje našeg smeštaja, te budite bez briga da će Vašim najmilijima ičega manjkati. Preko puta doma se takođe nalazi i hotel Sveti Georgije, idealno mesto za sve koji žele da se odmore ili prenoće u blizini svojih starih. Smeštaj možete pogledati na fotografijama ispod: