LICENCIRANI DOM ZA ODRASLE I STARE "SVETI GEORGIJE"

Sa iskrenom željom da izađemo u susret potrebama starije populacije i vođeni teškoćama koje smo sami imali pri pokušaju da pojedinim članovima svojih porodica obezbedimo adekvatnu negu – odlučili smo da objedinimo svoja iskustva i da se držimo onih standarda koje želimo za svoje najbliže.

Pomoć
Nega i higijena
Svakodnevna poseta
 • Osnovne usluge podrazumevaju pomoć u svakodnevnom životu, od održavanja lične higijene do održavanja higijene prostora. Obezbeđujemo visok kvalitet usluga: smeštaj, ishrana, lečenje i medicinska nega, lična higijena i higijena prostora i dr.

 • Nega i lična higijena predstavljaju segment kojima se posvećuje posebna pažnja. Svakodnevno se obavlja održavanje čistoće podova u sobama, kao i pranje ličnog rublja, peškira, posteljine, garderobe u vešernici našeg doma.

 • Našim korisnicima je omogućena svakodnevna poseta, oni održavaju kontakte sa svojim porodicama i prijateljima, u skladu sa mogućnostima, željama i potrebama.

LICENCIRANI DOM za odrasle i stare "Sveti Georgije"


Nekada prvi privatni Hotel za stare osobe na našim prostorima a sada licencirani Dom za pokretna i nepokretna lica, nudi svojim korisnicima vrhunsku negu, zdravstvenu zaštitu i komfor po vrlo povoljnim uslovima u luksuzno opremljenom objektu, koji je projektovan isključivo za ovu vrstu delatnosti..

Mi naš posao obavljamo s ljubavlju i puno pažnje,
da se Vaši najmiliji osećaju prijatno kao kod svoje kuće.
Dom Sveti Georgije je prvenstveno njihov dom, a onda dom za stare.

 

 

 

 

Glavni zadatak nege bolesnika sa demencijom je:
obezbeđivanje “prijatne sadašnjosti” kako za bolesnika tako i za osobe koje pružaju negu.

Pročitajte detaljnije o demenciji

 

 • 5 razloga po čemu smo posebni i zašto izabrati baš nas ?

  1. Većina naših novih korisnika dolazi po preporuci. Dugogodišnje iskustvo i zadovoljni korisnici su odraz kvaliteta usluga koje pružamo. Lep glas o nama daleko se čuje.
  2. Izuzetno stručno, prijatno i ljubazno medicinsko osoblje 24 sata svakog dana vodiće potpunu brigu o vašem zdravlju
  3. Posebna pažnja se poklanja ishrani i higijeni koje su na visokom nivou.
  4. Kompletnu fizičku i moralnu podršku kad vam je potrebna, i pre svega sigurniji život nego u vlastitoj kući ili stanu i mirnu starost.
  5. Udoban i prijatan smeštaj

Sobe u Domu za stare


Sa ukupno 28 soba na tri sprata, kako dvokrevetnih tako i jednokrevetnih, kao i apartmana za dve ili tri osobe, namenjenih bračnim parovima, nudimo dovoljno mesta u našem Domu za prijatan boravak i život naših najstarijih.

Sve sobe su sa kupatilom sa tuš kabinom, kao i ugrađenim rukohvatima za lakše korišćenje osobama ograničene pokretljivosti. Podovi su od neklizajućeg materijala koji se lako održava.
Širina hodnika kao i vrata je prilagođena korisnicima invalidskih kolica, a ugrađeni bešumni lift omogućava laku komunikaciju između svih nivoa objekta.

Na prvom spratu je 6 apartmana za pokretne bračne parove, od toga su tri sa čajnom kuhinjom.

Na drugom i trećem spratu je ambulanta dežurne sestre kao i po 10 dvokrevetnih soba sa hidrauličnim medicinskim krevetima za nepokretne korisnike usluga doma.

Sve sobe imaju plakare za odlaganje ličnih stvari, mobilne komode sa sklopivim stočićem, tasterom za pozivanje medicinske sestre ili negovateljice, direktnu telefonsku liniju, televizor sa kablovskim programom.

Pokretni i ograničeno pokretni pacijenti lako mogu doći do balkona na drugom i trećem spratu gde se mogu odmarati na svežem vazduhu i suncu, kao i do dvorišta sa malim bazenom i fontanom, u kom se nalazi i crkva.

 • Sve prostorije su prostrane, imaju dosta dnevne svetlosti i vrlo su uredne.

  Dom poseduje prostrano, specijalno hidraulično kupatilo sa svom opremom porebnom za udobno kupanje nepokretnih korisnika Doma.

Medicinsko osoblje


Svi korisnici smešteni u Domu za strare "Sveti Georgije" u potpunosti su zbrinuti i nalaze se pod stalnim medicinskim nadzorom kao i kontrolom našeg osoblja 24 sata dnevno.
Za brigu o Vašim svakodnevnim aktivnostima i socijalnom životu, za brigu o zdravlju – podršku u borbi protiv bolesti zadužen je naš stručni tim koji čine:
* Lekari: dr Andrić (opšta praksa), dr Delibašić (neuropsihijatar)
* Fizioterapeut, Medicinske sestre sa iskustvom, Socijalni radnici.

Ukoliko se kod pojedinih korisnika ukaže potreba, ili oni za to izraze posebnu želju, postoji mogućnost organizovanja dodatnih medicinskih i specijalističkih pregleda naših lekara saradnika.

Maksimalna pažnja je usmerena ka svakom pojedincu.

Ljubazno, stručno i specijalizovano osoblje brine o Vašem zdravlju, vodeći pri tom računa ne samo o vitalnim funkcijama, već i o ishrani, higijeni, psihičkom stanju i raspoloženju.

 • Dežurstvo našeg stručnog medicinskog osoblja je omogućeno 24 časa.

  Medicinska nega pokriva 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, gde je svakodnevno prisustvo kompletnog iskusnog i stučnog osoblja koje se smenjuje i radi po smenama. Brinemo o davanju i pakovanju terapija korisnicima a nakon svakodnevih preglada lekara, terapiju korigujemo, menjamo ili predlažemo dodatno analize, skenere, rengene, isl.

  Nega korisnika je na najvišem mogućem nivou, kupanja se sprovode dva puta nedeljno uz jutarnju (umivanje, ispiranje usne duplje, pranje zuba) i večernju toaletu pogotovu kod žena a poseban tretman imaju nepokretne osobe.

  Higijena je pola zdravlja s toga je jako važno da se sprovodi ispravno i redovno.

Ishrana


Pored obezbedjenog odgovarajućeg osoblja, druga važna stvar je hrana koja je prilagodjena svakom korisniku po na osob, vrstom i količinom, i svodi se na tri zdrava obroka u dovoljnim količinama i užinama u kojima se mogu naći sve vrste voća, kompota, sutlijaša, domaćih laganih torti, kolača i peciva bez aditiva. Kafe, sokovi i čajevi se služe prema ustaljenoj šemi i potrebama korisnika svakodnevno i više puta u toku dana. Za korisnike čija dijagnoza i zdravstveno stanje to zahteva pripremaju se posebni obroci organizovani pod posebnim režimom.

 • Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, a služi se u sobama.

  Hrana koja se priprema u našoj kuhinji koja ispunjava sve higijensko - sanitarne uslove, zadovoljava sve pojedinačne dijetetske potrebe korisnika.

Sanitetsko vozilo za prevoz nepokretnih i teško pokretnih lica


Dom za stare “Sveti Georgie” sada poseduje sopstveno sanitetsko vozilo za transport nepokretnih i teško pokretnih lica.

Nudimo najpovoljniji prevoz u Novom Sadu sa kompletno opremljenim sanitetskim vozilom i uz pratnju medicinske ekipe.

Posebne pogodnosti su za nove korisnike Pansiona kojima je potreban prevoz.

Kontaktirajte nas radi detaljnijih informacija putem naše kontakt stranice

 

 • Mi smo uvek:

  SPREMNI, kad god Vam trebamo,

  TAČNI, jer poštujemo Vaše vreme,

  POUZDANI, jer imamo stručan tim,

  SIGURNI, jer brinemo i pazimo,

  NAJJEFTINIJI, jer ne grabimo pohlepno,

  KVALITETNI, jer iza nas stoji dugugodišnje iskustvo,

  VAŠ PRAVI IZBOR, jer je naš najveći ponos preporuka zadovoljnih korisnika.

Cenovnik


Uslovi korišćenja našeg Doma za stara lica su izuzetno povoljni ako se ima u vidu da se cena ne razlikuje bitnije od državnih ustanova sličnog tipa, a da je usluga, nega kao i komfor korisnika na daleko višem nivou i od državnih i od drugih privatnih domova za stare osobe.

 • Cene usluga zavise od zdravstvenog stanja potencijanog korisnika i vrsti sobe za koju se odlučite, zbog toga cenu formiramo nakon informativnog razgovora sa vama.

  Da bi ste dobili personalizovanu informaciju o cenoviku naših usluga molimo Vas da nas posetite, nazovete ili popunite formular za kontakt i ukratko opišete osobu koja bi bila korisnik
  Doma za stare "Sveti Georgije".

Crkva posvećena Svetom Georgiju


Jedinstven element Doma je i to što se osim ovozemaljskih i materijalnih aspekata boravka, vodi računa i o duhovnim potrebama stanara i svih vernih, jer je u živopisnom dvorištu izgrađena i pravoslavna crkva, posvećena Svetom velikomučeniku Georgiju, u kojoj se održavaju redovne službe subotom i nedeljom, kao i praznicima.

 • Briga o duhovnom zdravlju naših korisnika

  Našim korisnicima na raspolaganju i predivna kapelica koja pruža mir i spokoj te mogućnost zadovoljenja duhovnih i verskih potreba. U okviru crkve nalazi se lepo uređeno dvorište sa fontanom, klupama za odmor i uživanje na svežem vazduhu, izolovani od gradske buke i svega što unosi nemir. Naši korisnici imaju mogućnost da uživaju u prijatnom okruženju i porodičnoj atmosferi.